Hoe kan ik een back-up maken van de MySQL database in phpMyadmin(DirectAdmin)?
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 10:10

De meest eenvoudige manier om een back-up te maken van een MySQL database is met het controlpanel  van phpMyAdmin.

Open phpMyAdmin
Open de database
Ga in het menu boven in beeld naar ”Exporteer”
Kies ”uitgebreid - toon alle mogelijke opties” Scroll naar beneden en vink deze optie aan:
Klik op ”DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION statement toevoegen”
klik op ”START”

Er opent nu een pop-up scherm waar je kan kiezen om het .sql bestand op te slaan of te openen.
Sla het bestand op.