Ik wil mijn domeinnaam doorlinken naar een andere website
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 16:03
Een domein doorlinken (redirecten) kan op verschillende manieren.

1. Een domeinnaam kan op DNS niveau worden doorgelinkt door middel van een httpforward/CURL, dit kan in DNStools worden ingesteld.

2. Indien je jouw website wenst door te linken vanuit het hostingpakket dan kan je een metatag plaatsen in het index bestand. Een voorbeeld van zo’n metatag is:
meta http-equiv=\"refresh\"  content=\"0;URL=http://www.anderdomein.nl/index.html\"

3. Je kan ook een redirect instellen in een daarvoor bestemd bestand:
Windows: In het bestand web.config kan je een 301 redirect instellen
Linux: In het bestand .htacces kan je een rewrite regel plaatsen.

4. Binnen DirectAdmin kan je ook een “Site Redirection” instellen. Hiermee kan je het gehele domein maar ook een bepaalde map laten doorsturen naar een andere website.

5. Wanneer je een tweede domein hebt kan je die ook laten doorlinken naar je hoofd domein d.m.v. een pointer. Deze pointer kan je enkel binnen DirectAdmin instellen, binnen het pakket van je hoofddomein. Bij Plesk heet dit een Domein Alias.