De termen in de webstatistieken
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 16:03

Hits betekent het aantal verzoeken gemaakt naar de server gedurende een tijdseenheid (maand, dag, uur )

Files houdt in het aantal hits dat daadwerkelijk resulteerde in het terugsturen van een pagina naar de gebruiker. Niet alle hits resulteren in data bijvoorbeeld 404-pagina niet gevonden of pagina's die al aanwezig zijn in de cache van de gebruiker.

Sites is het aantal unieke IP nummers of domeinnamen die verzoeken naar de server hebben gestuurd. Let erop dat veel bezoekers een IP nummer kunnen delen

Visits treedt op wanneer een gebruiker voor de eerste maal een verzoek voor een pagina op de website maakt. Zolang dezelfde gebruiker verzoeken blijft doen binnen een bepaalde tijdsperiode gelden alle verzoeken als één visit . Als de gebruiker een verzoek naar de server doet en de verstreken tijd sinds het laatste verzoek is langer dan de ingestelde time out periode (standaard 30 minuten) geldt het verzoek weer als een nieuwe visit.

Pages zijn die URLs die worden beschouwd als een feitelijke pagina en niet de onderdelen die een pagina opmaken zoals afbeeldingen en audio clips. Dit worden ook metrische pagina oproepen genoemd of pagina impressies en houden in ieder geval in pagina's met .html. .cgi extensies

KByte (KB) is 1024 bytes (1 Kilobyte). De hoeveelheid data die worden gegenereerd tussen de server en een gebruiker.