Wat zijn MIME types?
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 16:07

MIME staat voor Multipart (Multipurpose) Internet Mail Extention. MIME geeft een webbrowser of een mailbrowser informatie hoe het met een bestand dient om te gaan.

Een MIME type wordt opgeschreven als twee aanduidingen gescheiden door een schuine streep (MIME type/subtype)

text/plain is de MIME type voor gewone tekst. In een e-mail header kun je bijvoorbeeld lezen:
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii

Een webserver is niet in staat een bestand op correcte wijze naar een webbrowser te sturen indien het MIME type niet bekend is.

MIME Type instellen:

Windows:
Wanneer je bent ingelogd in Plesk ga je naar Websites & Domains, vervolgens klik je op Show Advanced Operations en ga je naar Virtual Directories. Daar ga je naar het tabblad MIME Types.
Hier kan je de MIME Type instellen.

Linux:
Speciale MIME types stel je in door een .htaccess bestand te maken in de root (publieke directory) en deze te voorzien van de Addtype regel. Hieronder staat een voorbeeld.

Addtype application/x-javascript.js