FTP gebruikers aanmaken (DirectAdmin)
Posted by Easyhosting on 21 Jan 2013 13:47
Om FTP gebruikers aan te maken volg je onderstaande stappen
  1. Wanneer je bent ingelogd in DirectAdmin ga je naar “FTP Management/FTP beheer” en daarna naar: Create FTP account/Maak FTP account.
  1. Geef vervolgens de gebruikersnaam op die je wil gaan gebruiken (deze mag niet hetzelfde zijn als het hoofdaccount van DirectAdmin).
  1. Maak het wachtwoord om veiligheidsredenen niet te gemakkelijk en zorg dus voor tenminste één cijfer, één kleine letter en één hoofdletter.
Let op! Ondanks dat deze mogelijkheid bestaat is het beter deze niet te gebruiken omdat er dan vele wijzigingen tegelijk gedaan kunnen worden en zelfs op hetzelfde bestand. Beter is het slechts 1 user aan te maken voor het beheer van de website. Inloggegevens worden zo nodig gedeeld met elkaar.