Knowledgebase: SSL Certificaten
Wat is SSL?
Posted by Easyhosting on 21 Jan 2013 14:00

SSL staat voor Secure Socket Layer en is een beveiligingstechniek voor dataverkeer tussen een webbrowser en een webserver.

Dit dataverkeer kan veel gevoelige informatie bevatten zoals bankgegevens en webwinkelaankopen. Gegevens zoals gebruikersnaam, wachtwoord en andere gegevens die de bezoeker invult kunnen met een SSL certificaat worden beveiligd.

SSL beveiligt het tegen onderschepping door onbevoegde/derden door middel van encryptie (codering/versleuteling).

Een SSL connectie is allereerst herkenbaar aan het speciale webadres (URL), die begint namelijk altijd met: https://. Dit is de S van Secure. Daarnaast verschijnt bij een SSL verbinding bij de adresbalk van de webbrowser altijd een klein slotje. Soms wordt de adresbalk geheel blauw of groen, dat heeft te maken met het type certificaat dat er besteld is.

Je kan kiezen voor een self signed certificaat, of een officieel certificaat van een Certification Authority. In beide gevallen heb je een dedicated ip adres nodig, je kan hiervoor contact opnemen met onze afdeling Service & Delivery door te mailen naar sd@easyhosting.nl

In geval van een officieel certificaat kan je in je klantenlogin via de knop “Bestellen”  het certificaat bij ons bestellen.
Hier vind je meer informatie over de verschillende SSL certificaten.