Hoe pas ik mijn MySQL database toe op een webpagina?
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 10:18

Het volgende voorbeeld illustreert het gebruik van een MySQL database op een webpagina. Voorzie het script van de juiste databasegegevens, plaats het op de server en draai het in een browser. Het script installeert een tabel en laat de resultaten zien.

// Dit testscript test de MySQL connectie
//1. Genereer een php pagina met daarin de gegevens van de configuratie:

$dbhost = \"localhost\";
$dbname = \"databasenaam\";
$dbuser = \"gebruikersnaam\";
$dbpasswd = \"databasewachtwoord\";

if(!$db = @mysql_connect(\"$dbhost\", \"$dbuser\", \"$dbpasswd\")) or die(\'Er is een fout opgetreden, controleer $dbhost, $dbuser, and $dbpasswd.\'); if(!@mysql_select_db(\"$dbname\",$db)) die(\"De database is niet gevonden, controleer $dbname op de MySQL server.\");

//2. Verwijder de tabel, als die al bestond

mysql_query (\"DROP TABLE IF EXISTS testtesttest\") or die(\"Databasefout \".mysql_error());

//3.
Genereer de tabel.

mysql_query (\"CREATE TABLE testtesttest (
titel varchar(60),
inhoud text
)\") or die(\"databasefout \".mysql_error());

mysql_query (\"INSERT INTO testtesttest VALUES (\'DIT IS EEN TEST VOOR MySQL\',\'mysql werkt\')\") or die(\"Databasefout \".mysql_error());

//4. Gebruik de gegevens uit de database in een webapplicatie:

$sql=\"select * from testtesttest\";
$result=mysql_query($sql) or die(\"Geen connectie met de database \".mysql_error());

if ($myrow = mysql_fetch_array($result))

do{
$a = $myrow[\"titel\"];
$b = $myrow[\"inhoud\"];
echo(\"titel: \".$a.\"
echo(\"tekst: \".$b.\"
}while
($myrow = mysql_fetch_array($result));

//5. Eindig PHP