Virtual Directory (Virtuele map)
Posted by Easyhosting on 04 Feb 2013 15:35
Een "Virtual Directory" (virtuele map) wordt eigenlijk alleen gebruikt voor ASP.NET pagina's. Via een virtuele map maak je het mogelijk om een "diepe map" naar voren te halen. Een virtuele map in Plesk is dus een link naar een bestaande fysieke map die aanwezig is op de harde schijf van de server.

Stel dat je de volgende mappen structuur hanteert: httpdocs/map1/map2/map3/map4.
Maak van map4 een virtuele map die je "test" noemt. Vervolgens bezoek je http://www.uwdomein.nl/test en kom je terecht in de map httpdocs/map1/map2/map3/map4. Tevens hanteert ASP.NET het als een "applicatie map". Stel dat je in map4 een compleet nieuwe website hebt dan wordt deze getoond wanneer je gaat naar http://www.uwdomein.nl/test. ASP.NET kijkt dan niet verder terug dan /test/, omdat dat je Virtual Directory is.

Om een virtual directory aan te maken dien je eerst in te loggen in Plesk.
Je kiest dan voor "Virtual Directories" en daarna kies je voor de optie “Create Virtual Directory”
Je geeft bij ‘name’ de naam op van de virtual directory en dan klik je op OK.