Knowledgebase: Website maken
Afbeeldingen op mijn website beveiligen tegen hotlinken
Posted by Easyhosting on 04 Feb 2013 15:46

Wanneer je een afbeelding op je website hebt staan, is het mogelijk dat iemand anders deze afbeelding ook gaat gebruiken in zijn eigen website. Wanneer zij dit doen door middel van een verwijzing naar je website zorgt dit voor meer verkeer naar jouw website toe. De afbeelding wordt dan zowel op jouw website als op hun website getoond maar staat op jouw hostingpakket. Je betaalt dan de kosten voor het dataverkeer dat hierdoor wordt verbruikt.


Voorbeeld: Je hebt op je website een afbeelding staan van een hond, deze afbeelding is te bereiken via http://www.domeinnaam.ext/hond.jpg Nu plaatst iemand in zijn website, de code < img src="http://www.domeinnaam.ext/hond.jpg" /> zodat deze afbeelding wordt getoond op zijn website. Hij hoeft hierdoor de afbeelding zelf niet in zijn hostingpakket te plaatsen.

Het is mogelijk om je website hiertegen te beveiligen. Upload hiervoor een .htaccess bestand met onderstaande regels erin, of voeg onderstaande regels toe aan je bestaande .htaccess bestand. Waarbij je domeinnaam.ext vervangt door je eigen domeinnaam.


# prevent hotlinking of images
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://domeinnaam.ext*$ [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://www.domeinnaam.ext*$ [NC]
RewriteRule .*\.(gif|GIF|jpg|JPG|png|PNG)$ - [F]


Deze regels zorgen ervoor dat, wanneer er van een andere website dan jouw website afbeeldingen worden gelinkt, deze niet zullen worden getoond.Help Desk Software by Kayako Resolve