Kan Safe Mode uitgeschakeld worden?
Posted by Easyhosting on 22 Apr 2013 16:44
PHP is gebouwd om te draaien met de rechten van de webserver. Om toch een soort van beveiliging te bieden, bestaat de safe mode optie.

PHP safe mode zorgt ervoor dat PHP geen file operaties uit kan voeren op andermans bestanden. Hiertoe kijkt PHP eerst wie de eigenaar is van het PHP script en vervolgens wie de eigenaar is van het doelbestand, als deze verschillen gaat de operatie niet door.

Uit veiligheidsoverwegingen is de PHP safe_mode optie standaard enabled op onze DirectAdmin servers. Onze Technical Support medewerkers kunnen deze instelling voor je aanpassen, om dit aan te vragen kan je een e-mail sturen naar ts@easyhosting.nl