Een MySQL tabel is beschadigd, wat kan ik doen?
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 10:20

Een beschadiging van een MySQL tabel komt aan het licht als de applicatie niet werkt of omdat in phpMyAdmin een tabel niet wil openen.
Foutmeldingen luiden dan bijvoorbeeld:

Can't open file: 'eenmysqltabel.MYD'. (errno: 145)

fout 145 staat voor Table was marked as crashed and should be repaired

Indien de schade te overzien is kan de tabel worden gerepareerd met het eenvoudige commando:

REPAIR TABLE tabelnaam;

Je kan dit uitvoeren in de Run SQL query optie van phpMyAdmin.
Als dat geen uitkomst biedt, dan kan je een e-mail sturen met daarbij de naam van de tabel, database en foutomschrijving.
Wij kunnen dan voor je kijken wat wij nog kunnen doen om de database te redden.