Knowledgebase: Plesk
Plesk 10 en 11 - Repair Table MySQL database
Posted by Easyhosting on 23 Apr 2013 15:03

Het kan wel eens voorkomen dat een aanpassing in de website of een storing op de server ervoor zorgt dat een tabel in je database stuk is gegaan. In de meeste gevallen kan dit worden opgelost door de tabel te herstellen. Hieronder wordt beschreven hoe je dit kunt doen.

1. Log in op je hosting pakket (Plesk) via domeinnaam.extensie/siteadmin
(voorbeeld: domeinnaam.nl/siteadmin).

2. Als je bent ingelogd in Plesk, ga dan naar het tabblad 'Website & Domains' en klik vervolgens op 'Databases'. Je ziet hier een overzicht van je databases.

3. Klik op de database waarin je een tabel wilt repareren en klik vervolgens op Webadmin. In een nieuw scherm wordt nu phpMyadmin geopend.

4. Klik nu bovenin op 'Databases'. Selecteer de juiste database.

5. De lijst wordt nu getoond met alle tabellen, selecteer de tabel(len) die je wilt repareren en scroll dan helemaal naar beneden.

6. In het midden vind je een drop down-menu waarin staat: 'Met geselecteerd' (With selected).

7. Je kan daar kiezen uit o.a. Legen (Empty), Verwijderen (Drop), Controleer Tabel (Check table), Optimaliseer tabel (Optimize table) en ook Repareer tabel (Repair table).

8. Kies nu eerst voor Controleer Tabel (Check table). De actie wordt direct uitgevoerd. Of er wel of geen probleem is met de betreffende tabel(len) wordt nu weergegeven.

9. Wanneer er sprake is van een probleem, klik je bovenin op Structuur, het overzicht wordt weer getoond. Selecteer de betreffende tabel(len) en kies in het drop-down menu voor Repareer tabel (Repair table). De gevraagde actie wordt nu direct uitgevoerd.

10. Het probleem zou nu opgelost moeten zijn, als dit niet zo is kan je het nogmaals herhalen op één of meerdere (andere) tabel(len).