Knowledgebase: E-mail
E-Mail-headers weergeven/bekijken
Posted by Easyhosting on 13 Nov 2013 13:33

Als je gevraagd wordt om een mail die je ontvangen heb door te sturen omdat deze niet goed aankomt of voor een andere reden dan is het noodzakelijk om de volledige header van de door jou ontvangen e-mail mee te sturen zodat wij de herkomst van deze e-mail kunnen controleren. Zonder deze header kunnen wij geen onderzoek doen naar het probleem.

Hieronder wordt toegelicht hoe je de header kunt opvragen per online maildienst of mailprogramma:

Headers in Hotmail/Live
Als je een Hotmail/Live account gebruikt dan kun je op de volgende wijze de header meesturen:
Ga naar de inbox zonder een email bericht te openen.
Klik met de rechtermuisknop op de titel van het bericht.
Klik op "Berichtbron weergeven".
Kopieer de inhoud van het venster dat nu opent.
Stuur dit in een e-mailbericht naar ons toe.

Headers in Gmail
Als je een Gmail account gebruikt dan kun je op de volgende wijze de header meesturen:
Open het bericht.
Klik op de pijl-omlaag naast Beantwoorden in de rechterbovenhoek van het berichtvenster.
Vervolgens selecteer je Origineel weergeven.
Kopieer de inhoud van het nieuwe browservenster.
Stuur dit in een e-mailbericht naar ons toe.

Headers in Microsoft Outlook (2000, 2003 en 2007)
Als je Outlook 2000, 2003 of 2007 gebruikt om je e-mail te lezen dan kun je op de volgende manier de headers meesturen:
Druk met de rechtermuisknop op het e-mail bericht.
Kies onderaan voor de laatste optie:
In het dialoogvenster dat verschijnt zie je onderaan een veld met Internet headers.
Selecteer alles en kopieer de headers.
Stuur dit in een e-mailbericht naar ons toe.

Headers in Microsoft Outlook (2010 en 2013)
Als u Outlook 2010 en 2013 gebruikt om uw e-mail te lezen dan kunt u op de volgende manier de headers meesturen:
Open het e-mailbericht.
Klik op de knop "Bestand" links bovenin het scherm.
Kies onderaan voor de laatste optie: "Eigenschappen"
In het dialoogvenster wat verschijnt ziet u onderaan een veld met Internetheaders.
Selecteer alles en kopieer de headers.
Stuur dit in een e-mailbericht naar ons toe.

Headers in Outlook Express
Als je Outlook Express gebruikt om je e-mail te lezen dan kunt je op de volgende manier de headers meesturen:
Open het bericht.
Klik op "Bestand" in het menu.
Klik op "Eigenschappen" in het uitrolmenu dat nu tevoorschijn komt.
Klik op "Details".
Selecteer en kopieer de headers.
Stuur dit in een e-mailbericht naar ons toe.

Headers in Mozilla Thunderbird
Als je Mozilla Thunderbird gebruikt om je  e-mail te lezen dan kun je op de volgende manier de headers meesturen:
Open het bericht.
Klik op "Beeld" in het menu.
Klik op "Berichtbron" in het uitrolmenu dat nu tevoorschijn komt.
Selecteer en kopieer de headers.
Stuur dit in een e-mailbericht naar ons toe.

Headers in Apple Mail
In Apple Mail kun je via de volgende toetsencombinatie de headers weergeven:
Houdt Command, Shift en H tegelijkertijd ingedrukt.
Deze headers kun je vervolgens kopiëren.

Of via een menuopdracht:
Open het bericht.
Klik op "Weergave" in het menu.
Klik op "Bericht" in het uitrolmenu dat nu tevoorschijn komt.
Kies dan voor "Lange kopteksten".
Selecteer en kopieer de headers.
Stuur de headers in een e-mailbericht naar ons toe.

Headers in @home Webmail
Gebruik je een @home account dan kun je op de volgende wijze de header meesturen:
Open het bericht.
Klik onderaan in de blauwe balk op de knop "Details".
Klik vervolgens op de bovenste tekst aan de linkerkant "Bekijk volledige bericht".
Kopieer de inhoud van het nieuwe browservenster.
Stuur dit in een e-mailbericht naar ons toe.

Headers in Horde Webmail
Gebruik je een mailaccount dat bij je  eigen domeinnaam hoort en gebruik je de webmail hiervoor dan kun je op de volgende wijze de header meesturen:
Open het bericht.
Klik onder het bericht op "Berichtsource".
Kopieer de inhoud van het nieuwe browservenster.
Stuur dit in een e-mailbericht naar ons toe.