Knowledgebase: Plesk
MSSQL/MySQL database aanmaken op een Windows Plesk server
Posted by Easyhosting on 13 Nov 2013 14:06
Deze uitleg is alleen van toepassing op Windows gebaseerde hosting pakketten op een Plesk 11 server

Als je een MSSQL database nodig heb voor je website dan kun je deze aanmaken in Plesk.

Eenmaal ingelogd in Plesk ga je naar:
“Websites & Domains”
Je selecteert nu het icoontje “Databases”. Via de knop “Add new database” kun je een nieuwe database toevoegen.

Eerst geef je de database naam op, deze begint met de domeinnaam_ Je kunt hierna zelf de naam aanvullen. Bij Type geef je aan wat voor een database je wilt. Je kunt kiezen tussen een Microsoft SQL Server of MySQL. In dit geval kiezen we voor Microsoft SQL Server.
Bij database server hoef je niets aan te passen, dit wordt automatisch aangepast als het type server is gekozen. Via de ok knop maak je de database aan.

Hierna dien je een Database user toe te voegen.
Je doet dit middels de “Add New Database User” knop
Eerst dien je de username op te geven
Hierna vul je bij “New Password” het wachtwoord in wat je wilt gebruiken.
Bij “Confirm Password” vul je nogmaals het wachtwoord in ter bevestiging.
Wij raden aan dat je een sterk wachtwoord aan maakt dat geen woorden bevat.
Verder raden we aan zowel (hoofd)letters, nummers, en speciale karakters te gebruiken.
Na de bevestiging door middel van de OK knop heb je succesvol een database met een user aangemaakt.