Als ik mijn website bezoek zie ik een rood scherm met de tekst "Gerapporteerde aanval site". Hoe krijg ik dat weg?
Posted by Easyhosting on 18 Nov 2013 11:51

Het scherm dat je ziet komt niet van Easyhosting, maar van Google. Tijdens het indexeren van uw website heeft Google ontdekt dat er een virus op uw website staat.
Om te verhinderen dat dit virus wordt geïnstalleerd op de computers van diegenen die jouw website bezoeken wordt er een rood waarschuwingsscherm getoond.
Hieronder zie je een voorbeeld.

Hoe krijg je de Google melding weg?
Ten eerste: zorg ervoor dat jouw website helemaal wordt leeggemaakt door alle bestanden van de FTP server te verwijderen.
De malware kan in veel verborgen mappen van jouw website staan, haal dus alle bestanden van de FTP server en upload dan de meest recente versie van je website vanaf jouw eigen computer of download de meest recente versie van het CMS dat je gebruikt.
Installeer de website vervolgens opnieuw. Verder adviseren wij dat je het wachtwoord van je account en bijbehorende FTP verbinding wijzigt.

Rapporteer je website bij Google:
Het aanvragen van een heroverweging door Google is een proces dat moet gebeuren via de webmaster tools van Google zelf.
Je vindt deze webmaster tools van Google op deze pagina:
http://www.google.com/webmasters/tools
Voeg hier jouw website toe en verifieer deze website via de procedure die Google aangeeft.
Als de website is geverifieerd zullen de webmaster tools aangeven dat er malware is geconstateerd op de website.
Klik op de rode banner die dat aangeeft waardoor je een heroverweging kan aanvragen van jouw site. Hoe lang die heroverweging gaat duren is niet duidelijk, dit is een door Google geautomatiseerd proces waar wij verder geen invloed op hebben.