Het belang van het updaten en beveiligen van uw CMS
Posted by Easyhosting on 22 Nov 2013 15:51

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat een CMS zoals Joomla of WordPress up-to-date gehouden moet worden.

Dit is nodig omdat 99% van alle hacks op websites uitgevoerd kunnen worden door middel van misbruik van een verouderde CMS versie of plugin versie.

Joomla en WordPress zijn gratis CMS’en (Content Management Systems) die je kunt gebruiken om op een makkelijke manier een website te bouwen en te voorzien van inhoud.

Helaas hebben deze gratis systemen ook een nadeel, WordPress en Joomla brengen namelijk geen beveiligingsupdates uit voor verouderde versies van hun CMS’en.

Dat houdt in dat als er een lek ontdekt wordt bij een verouderde versie deze niet meer verholpen wordt en hackers hier gebruik van kunnen en zullen maken. Plugins up-to-date houden is ook een cruciaal onderdeel van het beveiligen van uw website.

Wij raden aan om alleen plugins te installeren die je ook daadwerkelijk gebruikt. Mocht je een plugin niet meer gebruiken verwijder deze dan. Plugins uitgegeven door WordPress en Joomla hebben last van hetzelfde euvel als het CMS.

Deze worden soms vervangen door een andere plugin of simpelweg niet meer up-to-date gehouden.

Plugins van derden (dus niet van Wordpress of Joomla zelf) zijn gevaarlijker dan de standaard door WordPress of Joomla uitgegeven plugins omdat Third Party Plugins ontworpen worden door gebruikers.

Joomla en WordPress hebben grote communities bestaande uit programmeurs, webdesigners maar ook privé gebruikers die zelf plugins bouwen.

Het probleem hierbij is dat niet iedereen een volledige technische skillset heeft om een 100% beveiliging te garanderen van de door hen uitgebrachte plugin(s).

Kijk daarom altijd voordat je een “third party plugin” installeert eerst op internet naar reviews/recensies over de desbetreffende plugin.

Zodra je een plugin hebt geïnstalleerd houdt deze te allen tijde up-to-date om de beveiliging van uw website optimaal te houden.

Algehele beveiliging van je CMS is een must! Zorg altijd voor optimale beveiliging van je CMS.

Je voorkomt hiermee dat je werk of dat van je klant verloren kan gaan.

Lees daarom onze handleidingen voor het beveiligen van uw CMS

Beveiligen Wordpress

Beveiligen Joomla

Updaten Joomla

Enige risico’s van een out-of-date CMS of inadequate beveiliging zijn:

• Je site kan worden gebruikt om spam mee te versturen
  • Je site kan worden gebruikt in een poging om een overheid of financiële instantie aan te vallen (cybercrime)
  • Indien je gebruik maakt van “shared hosting” kan je site overlast veroorzaken voor andere klanten van de hosting provider
  • Hosting Providers zijn gemachtigd om bij misbruik je site volledig af te sluiten wat als gevolg heeft dat je pagina uit de lucht gehaald wordt en je daardoor klanten kunt verliezen of bijvoorbeeld in de Google ranking zakt.