Hoe plaats ik een bestelling?
Posted by Easyhosting on 26 Nov 2013 17:09

Onderstaande stappen laten je zien hoe je bij Easyhosting bestellingen kunt plaatsen voor nieuwe diensten.

Log in op je klantsysteem https://login.easyhosting.nl en voer je gegevens (klantnummer + wachtwoord) in.
Wanneer je ingelogd bent klik je onder ‘Producten’ op ‘Bestellen’

Waarna je onderstaande pagina te zien krijgt

Vul bij ‘Vul je gewenste domeinnaam in’ de domeinnaam in zonder extensie en kies vervolgens de extensie vanuit het dropdown menu. Klik vervolgens op check.

Je krijgt nu onderstaand scherm te zien:

Mocht je nog een domeinnaam willen bestellen dan kun je bovenstaande stap opnieuw uitvoeren of het vinkje te plaatsen voor ‘Ik heb meerdere domeinnamen’ waarna je de overige domeinnamen kunt vermelden. Onder ‘Actie’ wordt de acties weergeven die mogelijk zijn bij de domeinnaam. Mocht een domeinnaam niet vrij zijn voor registratie dan krijg je dat meteen te zien door middel van de actie ‘blijft elders’ of ‘verhuizen’ die dan zichtbaar zullen zijn. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat er een nieuwe registratie wordt aangevraagd.

Klik vervolgens op ‘Volgende’ om verder te gaan in het bestelproces.

Je komt nu uit op onderstaande pagina

Op deze pagina heb je de mogelijkheid om additionele producten te bestellen behorende bij de domeinnaam registratie.

Tip: Mocht het enkel om alleen een domein registratie gaan zonder additionele producten dan kun je gelijk op volgende klikken omdat deze al standaard geselecteerd staat.

Wanneer je bijvoorbeeld een webhosting pakket bij wilt bestellen dan kies je vanuit het dropdown menu welk pakket je wilt bij bestellen en klik vervolgens op ‘Toevoegen aan Bestelling’. Mocht je meerdere producten toe willen voegen dan selecteer je deze eerst waarna je daarna deze toevoegt aan de bestelling.

Tip: Wil je hetzelfde product toevoegen aan alle domeinen selecteer dan “voor alle domeinen”
    Tip: Op onze website vind je de specificaties van de verschillende hosting pakketten.
    Tip: Je kunt ook diensten bestellen zonder dat deze gekoppeld worden aan eendomeinnaam

In hetzelfde scherm wordt onderaan de pagina een overzicht weergegeven van de door jouw toegevoegde producten en de daarbij horende prijs. Zoals in onderstaande voorbeeld ook te zien is.

Wanneer de producten en de prijs gecontroleerd zijn door jou,  klik dan op ‘Volgende’.

De volgende pagina geeft de standaard ingestelde betalingsgegevens weer. Hier heb je eventueel nog de mogelijkheid om opmerkingen door te geven zoals bijvoorbeeld waar de DNS van het domein heen moet gaan verwijzen of andere zaken waar wij rekening mee moeten houden.

Klik vervolgens weer op ‘Volgende’

Op deze pagina kun je per product de eigenschappen wijzigen.

De eigenschappen zijn afhankelijk per dienst/service. Bijvoorbeeld bij een domeinnaam registratie dien je de domeinnaam houder op te geven. De domeinnaam houder is noodzakelijk anders kan het domein niet geregistreerd worden. Standaard wordt het hoofdcontact als houder gekozen, mocht je een andere houder willen gebruiken en deze kun je niet kiezen onder ‘Wijzigen’ dan kun je zelf een nieuw contact toevoegen. Dit doe je door te klikken op het icoontj:

Daar heb je de mogelijkheid om een apart Adres toe te voegen en nieuwe Contactgegevens.

Wanneer je deze hebt toegevoegd zal deze dan ook direct als Houder worden doorgevoerd. Dit doe je vervolgens ook bij de adresgegevens die daaronder weergeven staan.

Wanneer alle eigenschappen goed staan klik je weer op ‘Volgende’.

Controleer de bestelling en typ vervolgens ‘Akkoord’ in het veld waar dat nodig is om de voorwaarden te accepteren en klik op ‘Order bevestigen’ om de bestelling af te ronden.

Je komt hierna in een Printversie order waar je voor je eigen administratie de order eventueel kunt uitprinten.

Wanneer de bestelling door jou geplaatst is krijgen wij deze binnen in ons systeem waarna wij deze in behandeling zullen nemen. Mocht het om alleen een domeinnaam registratie gaan, houdt dan rekening met een verwerkingstijd van 4 tot 24 uur i.v.m. de DNS welke bekend gemaakt moet worden binnen Nederland en de rest van de wereld.

Alvast bedankt voor je bestelling!