Snel en eenvoudig een eigen website maken in DirectAdmin
Posted by Easyhosting on 16 Apr 2014 16:55

U kunt zelf snel en eenvoudig een website maken door gebruik te maken van een Content Management Systeem (CMS).

Binnen uw hostingpakket kunt u gebruik maken van Installatron om het CMS in enkele stappen te installeren.

1)      Wanneer u bent ingelogd in DirectAdmin ziet u onderaan het kopje “Web Applications” staan en de populairste applicaties.

Hieronder staan de meeste gebruikte Content Management Systemen en Guestbooks.

2)      Indien de gewenste applicatie erbij staat kunt u er op klikken. Indien u een andere applicatie wenst klikt u op “view more” om meer applicaties te zien of te zoeken naar een applicatie.

In dit voorbeeld hebben wij gekozen voor de applicatie Wordpress voor het domein jouweigenwebsite.nl.

3)      Klik op het icoon van Wordpress.

4)      Klik vervolgens op “install this application”

5)      U komt nu op een pagina terecht waarin diverse opties van Wordpress worden getoond.

Indien wenselijk kunt u alle opties doorlopen en aanpassen naar wens. U kunt ook de standaard instellingen gebruiken.

6)      Kopieer de logingegevens die worden getoond onder het kopje Settings. Hiermee kunt u straks inloggen op Wordpress. Deze gegevens kunt u later ook nog wijzigen via Installatron.

7)      Klik onderin op Install.

8)      Wordpress wordt nu geïnstalleerd.

9)      Wanneer de installatie is afgerond krijgt u onderstaand scherm te zien.

De volgende stappen zijn voor het beheer van Wordpress en uw website na de installatie:

10)   Wanneer u nu naar uw website toe gaat in uw internet browser zult u een basis website van Wordpress zien. U kunt uw website in Wordpress bewerken via http://uwdomeinnaam.extensie/wp-admin.

11)   U kunt Wordpress in Installatron beheren via verschillende menu’s.

Updaten, bewerken, back-uppen, clonen of de-installeren.

12)   Wanneer u binnen DirectAdmin weer terug gaat naar "Home" of wanneer u weer opnieuw inlogt, ziet u aan de onderkant de applicaties staan die u geïnstalleerd heeft. U kunt op deze wijze direct naar de applicatie toe gaan.

Tip!: Wanneer u gebruik maakt van Installatron dient u altijd de applicatie en de plugins te updaten via Installatron en niet via de applicatie zelf. Dit kunt u ook automatisch laten doen, instellingen hiervoor kunt u maken in Installatron.

Installatron-Automatische updates.JPG

Het CMS is geinstalleerd, en nu?

Nu kunt u uw website gaan samenstellen naar uw wensen. Dit doet u door in te loggen in de applicatie/CMS zelf.

Binnen Installatron vindt u links naar de leverancier van de applicaties, hieronder vindt u de meest gebruikte applicaties:

Wordpress:http://codex.wordpress.org/Getting_Started_with_WordPress

Joomla!: http://docs.joomla.org/Portal:Beginners

Magento: http://go.magento.com/support/kb/entry/name/magento-go-user-guide-contents

Drupal: https://drupal.org/documentation

Modx: http://rtfm.modx.com/revolution/2.x/case-studies-and-tutorials/quick-and-easy-modx-tutorials

Prestashop: http://doc.prestashop.com/display/PS15/User+Guide

CMS Made Simple: http://www.cmsmadesimple.org/documentation/end-user-tutorials/

Typo3: http://docs.typo3.org/typo3cms/GettingStartedTutorial/

Oscommerce: http://www.oscommerce.com/Support

GBook: http://www.phpjunkyard.com/php-guestbook-script.php

Lazarus Guestbook: http://carbonize.co.uk/Lazarus/