Hoe werkt DNS?
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 10:33

DNS staat voor Domein Naam Service. DNS maakt gebruik van een database (nameserver) die domeinnamen koppelt aan IP nummers.

Het intikken van een webadres in een webbrowser is het startpunt voor een zoektocht naar de webserver waarop het adres is ondergebracht.

Hoewel voor adressen makkelijk te onthouden namen worden gebruikt, vindt het zoeken plaats op basis van het IP nummer. Dit is een samenstelling van 4 sets getallen van 0 tot 255 gescheiden door puntjes (bijvoorbeeld 21.21.21.21).