Hoe pas ik mijn MX record aan?
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 10:35

Met een MX record stel je in via welke mailserver de mail wordt afgeleverd voor een domeinnaam.

Een MX record ziet er zo uit:

Het getal 10 geeft de prioriteit weer van het record, wanneer er meerdere MX records bestaan weegt het record met de laagste prioriteit het zwaarst.

Het A record voor de mail ziet er als volgt uit:

Met het A record voor de mail stel je het IP adres in van de server waar de mail op afgeleverd moet worden.

Wanneer je zelf het beheer hebt over de DNS, kan je de MX records van jouw domeinnaam beheren vanuit het klantsysteem.

Klik zodra je bent ingelogd in het klantsysteem "DNS Beheer" aan:

Vervolgens kan je achter de domeinnaam waarvoor je de MX records wilt bewerken of toevoegen records aanklikken.

Vervolgens krijg je het onderstaande overzicht te zien. Wanneer je rechts onderin "Quick edit" aanklikt, kunnen alle bestaande regels in een keer aangepast worden. Om los een record toe te voegen klik je links onderin "Record toevoegen" aan.

Een wijziging of toevoeging van een DNS record heeft 1 tot 24 uur verwerkingstijd.

Mocht het beheer van de DNS door Easyhosting worden gedaan of pas je dit liever niet zelf aan, vraag dan de gewenste wijziging
per e-mail bij ons aan. Mail hiervoor naar sd@easyhosting.nl.