Snel en eenvoudig een eigen website maken in DirectAdmin of Plesk
Posted by Easyhosting on 29 Jul 2014 11:51

Je kunt zelf snel en eenvoudig een website maken door gebruik te maken van een Content Management Systeem (CMS).

Binnen jouw hostingpakket kan je gebruik maken van Installatron om het CMS in enkele stappen te installeren.

1)  Wanneer je bent ingelogd in DirectAdmin of Plesk zie je op de hoofdpagina “Web Applications” staan en de populairste applicaties.

Hieronder staan de meeste gebruikte Content Management Systemen en Guestbooks.

2)      Indien de gewenste applicatie erbij staat kan je er op klikken. Indien je een andere applicatie wilt gebruiken  klik je op “view more” om meer applicaties te zien of te zoeken naar een applicatie.

In dit voorbeeld hebben wij gekozen voor de applicatie Wordpress voor het domein jouweigenwebsite.nl.

3)      Klik op het icoon van Wordpress.

4)      Klik vervolgens op “install this application”

5)      Je komt nu op een pagina terecht waarin diverse opties van Wordpress worden getoond.

Indien wenselijk kan je alle opties doorlopen en aanpassen naar wens. Je kunt ook de standaard instellingen gebruiken.

6)      Kopieer de logingegevens die worden getoond onder het kopje Settings. Hiermee kan je straks inloggen op Wordpress. Deze gegevens kan je later ook nog wijzigen via Installatron.

7)      Klik onderin op Install.

8)      Wordpress wordt nu geïnstalleerd.

9)      Wanneer de installatie is afgerond krijg je onderstaand scherm te zien.

De volgende stappen zijn voor het beheer van Wordpress en uw website na de installatie:

10)   Wanneer je nu naar de website toe gaat in jouw internet browser zult u een basis website van Wordpress zien. Je kunt jouw website in Wordpress bewerken via http://uwdomeinnaam.extensie/wp-admin.

11)   Je  kunt Wordpress in Installatron beheren via verschillende menu’s.

Updaten, bewerken, back-uppen, clonen of de-installeren.

12)   Wanneer je binnen DirectAdmin of Plesk weer terug gaat naar het "Home" tabblad of wanneer je weer opnieuw inlogt, zie je de applicaties staan die je geïnstalleerd hebt. Je kunt op deze wijze direct naar de applicatie toe gaan.

Tip!: Wanneer je gebruik maakt van Installatron dien je altijd de applicatie en de plugins te updaten via Installatron en niet via de applicatie zelf. Dit kan je ook automatisch laten doen, instellingen hiervoor kan je maken in Installatron.

Installatron-Automatische updates.JPG

Het CMS is geinstalleerd, en nu?

Nu kan je jouw website gaan samenstellen naar jouw wensen. Dit doe je door in te loggen in de applicatie/CMS zelf.

Binnen Installatron vind je links naar de leverancier van de applicaties, hieronder vind je de meest gebruikte applicaties:

Wordpress: http://codex.wordpress.org/Getting_Started_with_WordPress

Joomla!: http://docs.joomla.org/Portal:Beginners

Magento: http://go.magento.com/support/kb/entry/name/magento-go-user-guide-contents

Drupal:https://drupal.org/documentation

Modx: http://rtfm.modx.com/revolution/2.x/case-studies-and-tutorials/quick-and-easy-modx-tutorials

Prestashop: http://doc.prestashop.com/display/PS15/User+Guide

CMS Made Simple: http://www.cmsmadesimple.org/documentation/end-user-tutorials/

Typo3: http://docs.typo3.org/typo3cms/GettingStartedTutorial/

Oscommerce: http://www.oscommerce.com/Support

GBook: http://www.phpjunkyard.com/php-guestbook-script.php

Lazarus Guestbook: http://carbonize.co.uk/Lazarus/