Wat is een A record?
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 10:37

Een A record laat zien naar welk IP adres een (sub)domein verwijst. Bijvoorbeeld:

Het bovenste record laat zien dat www.jouweigenwebsite.nl gevonden kan worden op IP adres 62.148.160.20

Het onderste record laat zien dat jouweigenwebsite.nl gevonden kan worden op IP adres 62.148.160.20

Het kan verschil uitmaken of je in de webbrowser http://www.easyhosting.nl intikt of http://easyhosting.nl, als easyhosting.nl  naar een ander IP adres verwijst dan www.easyhosting.nl.