Knowledgebase: Domeinen
Ik ontvang een e-mail van de ICANN, is dit spam?
Posted by Easyhosting on 20 Apr 2015 09:57
De ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) is een non-profit organisatie die een aantal internet-gerelateerde taken uitvoert, zoals het maken van top level domains, toewijzen van domeinnamen en de distributie van IP-nummers. Deze policy, waaraan alle ICANN-accredited registrars en hun resellers moeten voldoen, beschermt de eigenaar van een domein en houdt deze beter op de hoogte van wat er met domeinen die verlopen gebeurt.

De ICANN stuurt jaarlijks e-mailberichten naar de domeinnaamhouder ter controle.


ERRP e-mail:
De nieuwe policy is alleen van toepassing op gTLD's, dit zijn extensies als .com, .info, .net en .org, voor ccTLD's zoals .nl, .be en .eu verandert er niets.

De ICANN stelt een aantal nieuwe e-mails naar de domeineigenaar verplicht.
Allereerst een melding dat een domein binnenkort verlengd moet worden. Deze e-mail wordt een maand voor de vervaldatum gestuurd, en daarna nog een keer een week voor de vervaldatum.
Als het domein verloopt, zal een derde informatieve e-mail worden gestuurd. Hierin wordt aangegeven met uw hostingprovider contact op te nemen indien u het domein toch nog wilt verlengen.

Wij verlengen uw domeinnaam automatisch indien wij geen opzegging ontvangen hebben van u.


WDRP e-mail:
WDRP betekent Whois Data Reminder Policy en is onderdeel van het beleid van ICANN ter verbetering van de houdergegevens van geregistreerde domeinnamen.
U bent verplicht om ervoor te zorgen dat de houdergegevens van een domeinnaam actueel zijn. Om u eraan te herinneren deze gegevens te controleren en waar nodig aan te passen stuurt de ICANN u jaarlijks een e-mail met de actueel geregistreerde gegevens.

Dit e-mailbericht heeft als afzender: do_not_reply@whoisreminder.info.
Het onderwerp is: ICANN WDRP for the domain [uwdomeinnaam].[extensie] ([datum])

Indien u constateert dat deze gegevens onjuist of onvolledig zijn kunt u dit aanpassen via ons. Zijn alle gegevens nog correct? Dan kunt u deze e-mail negeren.


Help Desk Software by Kayako Resolve