Wat is een CNAME record?
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 10:40

Met een CNAME (canonical name) record is het mogelijk een server onder meer dan één naam bekend te laten zijn.

Er moet altijd eerst een A record aangemaakt worden voordat aliassen toegevoegd kunnen worden.
De hostnaam genoemd in het A record is de canonical name, of de officiële naam van de machine. Andere records kunnen wijzen naar de canonical naam.

easyhosting.nl in A 243.147.47.45
tools.easyhosting.nl CNAME easyhosting.nl

De hoeveelheid CNAMES is onbeperkt.

Stel op een wildcard (het sterretje) of het hoofddomein zonder www. ervoor nooit een CNAME in!
Hiermee kan het zijn dat het gehele domein niet meer bereikbaar wordt!

Voorbeeld van hoe het niet moet:
domeinnaam.nl CNAME subdomein.domeinnaam.nl
*.domeinnaam.nl CNAME subdomein.domeinnaam.nl