Domain Guard
Posted by Easyhosting on 13 Aug 2015 12:20

Vanaf 2015 heeft DNS Belgium, de registry voor .be domeinen, een nieuwe dienst genaamd Domain Guard ingevoerd.

Sommige domeinnamen zijn dusdanig belangrijk of van zo'n grote waarde dat je als houder de controle over deze domeinnamen wilt hebben, en zeker wilt weten dat er geen wijzigingen plaatsvinden zonder jouw expliciete akkoord.

Denk aan bijvoorbeeld merk-domeinnamen die van groot belang zijn voor het voortbestaan van jouw bedrijf maar ook domeinen van nieuwssites, webshops, bank- en overheidsinstellingen, etc.

De waarde van een domeinnaam is natuurlijk heel persoonlijk, waardoor Domain Guard eigenlijk bedoeld is voor iedereen die graag zijn of haar domeinnaam zelf wil kunnen beheren.

Via Domain Guard worden alle domeinnaammutaties die voor een domeinnaam aangevraagd worden altijd gecontroleerd door de domeinnaamhouder.

Bovendien kan de domeinnaamhouder bevoegden aanwijzen die eveneens domeinnaammutaties mogen accorderen.

Dit houdt in dat er niets met jouw domeinnaam kan gebeuren zonder dat je hier vooraf toestemming voor hebt gegeven.

Met Domain Guard kan geen van onderstaande wijzigingen plaats vinden zonder toestemming van de eigenaar:

1. het wijzigen van de domeinnaamgegevens zoals bijvoorbeeld de nameservers

2. het wijzigen van de gegevens van de domeinnaamhouder

3. het verhuizen van de domeinnaam

4. het verwijderen van de domeinnaam

Een verzoek tot wijziging op een Domain Guard-domeinnaam wordt ingediend door Easyhosting bij DNS Belgium.

De betreffende wijziging wordt vervolgens handmatig door DNS Belgium beoordeeld.

DNS Belgium neemt vervolgens contact op met één van de gemachtigden met de vraag of ze Domain Guard tijdelijk mag uitschakelen voor deze domeinnaam.

Eenmaal goedgekeurd stuurt DNS Belgium een e-mail naar Easyhosting en de domeinnaamhouder om dit te bevestigen.

Hierna kan elke wijziging worden uitgevoerd behalve een verhuizing of een verwijdering.

Een verhuizing of verwijdering kan alleen aangevraagd worden bij een volledige uitschakeling van Domain Guard.

U kunt per jaar maximaal 4 keer een wijziging aanvragen als een domeinnaam door Domain Guard wordt beveiligd.

Wij dragen uiteraard al veel zorg voor het secuur doorvoeren van mutaties van elke soort.

Deze dienst is een extra veiligheidsbuffer voor domeinen die net dat beetje extra security nodig hebben en bovendien handig voor de domeinnaamhouder daar je op deze manier altijd op de hoogte bent van de huidige domeinnaamstatus.

Het tarief van Domain Guard is € 120,- per jaar per domeinnaam.

Om Domain Guard aan te vragen dien je het inschrijvingsformulier volledig ingevuld en voorzien van de juiste documenten naar ons op te sturen. Je kunt dit doen door alles in te scannen en te e-mailen naar sd@easyhosting.nl of door het te faxen naar 020 475 0010.