Knowledgebase: Domeinen
NL Control
Posted by Easyhosting on 13 Aug 2015 12:48

Op 1 juli 2011 heeft de SIDN, de registratiedienst voor .nl domeinnamen, een nieuwe dienst genaamd .nl Control ingevoerd.

Sommige domeinnamen zijn dusdanig belangrijk of van grote waarde dat je als houder de controle over deze domeinnamen wilt hebben en zeker wilt weten dat er geen wijzigingen plaatsvinden zonder jouw expliciete akkoord. Denk aan bijvoorbeeld merk-domeinnamen die van groot belang zijn voor het voortbestaan van jouw bedrijf maar ook domeinen van nieuwssites, webshops, bank- en overheidsinstellingen, etc. De waarde van een domeinnaam is natuurlijk heel persoonlijk, waardoor .nl Control eigenlijk bedoeld is voor iedereen die graag zijn of haar domeinnaam zelf wil kunnen beheren.

Via .nl Control worden alle domeinnaammutaties die voor een domeinnaam aangevraagd worden altijd gecontroleerd door de domeinnaamhouder. Bovendien kan de domeinnaamhouder bevoegden aanwijzen die eveneens domeinnaammutaties mogen accorderen. Dit houdt in dat er niets met jouw domeinnaam kan gebeuren zonder dat je hier vooraf toestemming voor hebt gegeven.

Een verzoek tot wijziging op een .nl Control-domeinnaam wordt ingediend door Easyhosting bij de SIDN. De betreffende wijziging wordt vervolgens handmatig door de SIDN beoordeeld. Bij de beoordeling of een wijziging doorgevoerd mag worden, wordt naast telefonisch akkoord van de gemachtigde ook om schriftelijk bewijs voorzien van een handtekening gevraagd.

Wij dragen uiteraard al veel zorg voor het secuur doorvoeren van mutaties van elke soort. Deze dienst is een extra veiligheidsbuffer voor domeinen die net dat beetje extra security nodig hebben en bovendien handig voor de domeinnaamhouder daar je op deze manier altijd op de hoogte bent van de huidige domeinnaamstatus.

Het tarief van .nl Control is € 50,- per jaar per domeinnaam.

Om .nl Control aan te vragen dien je het inschrijvingsformulier volledig ingevuld en voorzien van de juiste documenten naar ons op te sturen. Je kunt dit doen door alles in te scannen en te e-mailen naar support@easyhosting.nl of door het te faxen naar 020 475 0010.


Help Desk Software by Kayako Resolve