Wat is een MX record?
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 10:41

MX (Mail Exchange of Domain Mail handler) records worden gebruikt om e-mails op het juiste adres te bezorgen.

Een standaard verzonden mail gaat doorgaans van een e-mail client (bijvoorbeeld Outlook) naar een SMTP server (uitgaande mailserver). Deze leest vervolgens de MX records van het domein in het e-mailadres uit. Voor e-mailadres sd@easyhosting.nl wordt dus het MX record voor het domein easyhosting.nl doorzocht.

Een MX record bevat twee soorten informatie: de prioriteit en de domeinnaam van de mailserver. De prioriteit geeft aan naar welke MX record het eerst gekeken moet worden.

Dus in het volgende MX record: "easyhosting.nl MX 10 mail.easyhosting.nl" zal een e-mail met de domeinnaam easyhosting.nl naar de mailserver mail.easyhosting.nl gestuurd worden.

Alle mail servers moeten een corresponderend A record hebben. Dus het A record "mail.easyhosting.nl A 81.26.208.205" moet ook bestaan.