Knowledgebase: Domeinen
Fraude: "iemand anders wil mijn domeinnaam met een andere extensie registreren, wat moet ik doen?"
Posted by Easyhosting on 19 Feb 2016 15:31
Wij krijgen weer regelmatig meldingen binnen van onze klanten omdat zij telefonisch door een bedrijf zijn benaderd over hun domeinnaam. In dit telefoongesprek wordt aangegeven dat een ander bedrijf op het punt zou staan om de domeinnaam die onze klant heeft, vast te leggen maar dan met een andere extensie die nog vrij is. Wanneer de klant bijvoorbeeld jouweigenwebsite.nl heeft geregistreerd, zou iemand anders hebben geprobeerd om jouweigenwebsite.com te registreren. Het bedrijf neemt (zogenaamd) contact op om de klant de mogelijkheid te bieden om deze domeinnaam vast te leggen voordat de andere belangstellende dit zou doen.
Het bedrijf dat jouw belt met bovenstaand verhaal opereert onder verschillende namen. Vaak gebruiken zij een naam waar Domeinregistratie in zit en zij bellen jou met bovenstaand verhaal omdat zij iets proberen te verkopen, niet omdat iemand daadwerkelijk op jouw domeinnaam uit is. Dit is puur een techniek om je tot snel beslissen over te halen, om je zover te krijgen dat je de domeinnaam per direct bij hen wilt vastleggen.

Wat wij jou met dit artikel op het hart willen drukken is dat je nooit zomaar ja tegen een aanbod moet zeggen dat je over de telefoon gedaan wordt. Mocht je twijfelen neem dan eerst contact op met ons via 020-4750009 en kies voor optie 4 of door te mailen naar support@easyhosting.nl . Je kan namelijk altijd de betreffende domeinnaam registreren bij ons wanneer je hier interesse in hebt.

Help mee om dit soort bedrijven te stoppen en meld fraude op www.fraudehelpdesk.nl.

 


Comments (0)
Help Desk Software by Kayako Resolve