Wat is een PTR record?
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 10:41
PTR (pointer) records geven een omgekeerde IP-adres-naar-hostnaam conversie. Het PTR record laat het corresponderende IP nummer zien bij een hostnaam.

PTR records worden opgevraagd in het geval van een reverse lookup door bijvoorbeeld een e-mail client (de afzender van een e-mail wordt geverifieerd) of door een webstatistiek (bezoeker website wordt geïdentificeerd met niet alleen IP nummer maar ook volledige hostnaam).