Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Easyhosting?
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 11:09

Je kan een verhuizing van een domeinnaam aanvragen via jouw klantenlogin (https://login.easyhosting.nl). Zodra je de domeinnaam bestelt zal ons systeem aangeven dat deze bezet is, je kan dan kiezen voor de optie verhuizen. Aan het eind van de bestelling moet je een verhuiscode invullen. Deze verhuiscode (ook wel Token of EPP Key genoemd) kan je opvragen bij je huidige provider.

Het is tijdens de bestelling ook mogelijk om optionele diensten te bestellen zoals Hosting of een SSL certificaat bij de te verhuizen domeinnaam.

Bij veel extensies (o.a. bij .com/.net/.info/.biz/.org/) zit er een lock op de domeinnaam die een verhuizing verhindert. Deze dient eerst verwijderd te worden voordat het domein kan verhuizen.

Op het moment dat wij de verhuizing van een .com/.net/.info/.biz/.org in gang zetten zal er een e-mailbericht naar de houder van de domeinnaam gestuurd worden. Je zal met dit e-mailbericht de verhuizing moeten goedkeuren. Alleen dan kan de verhuizing daadwerkelijk uitgevoerd worden. Voor veel domeinen werken wij samen met Key Systems. Je kan dus een e-mail verwachten van dit bedrijf. Het e-mailadres van de houder is te vinden in de whois informatie. Indien daar geen e-mailadres staat waar je het beheer over hebt zal je dat bij de huidige provider moeten aanpassen.

Bij de verhuizing van een .nl domeinnaam wordt de houder niet gewijzigd. Indien je de houder wilt wijzigen dien je daar een aparte aanvraag voor te doen.