Hoe kan ik de openbare gegevens (whois) van mijn domein wijzigen?
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 11:10

De openbare gegevens (domeinnaamhouder, administratief en technisch contact) behorende bij een domein dat je via Easyhosting hebt geregistreerd kan je vinden in de zogenaamde whois. Je logt hiervoor in op je klantenlogin en kiest dan voor domeinen in het hoofdmenu. Hier kan je per domeinnaam zien wie de domeinnaamhouder is. Het wijzigen van de contactpersonen kan via de klantenlogin.

Ga in het menu naar bestellen, selecteer de domeinnaam uit de lijst beschikbare domeinen en selecteer het juiste product onder administratieve handelingen en klik op voeg toe aan bestelling. Vul in het erop volgende blokje de nieuwe whois gegevens in.
Er zijn vier soorten administratieve handelingen:

-  wijziging domeinnaamhouder (een domeinnaam overdracht)
-  wijziging houdergegevens (bijvoorbeeld wijzigen adresgegevens)
-  wijziging administratief contact (bijvoorbeeld wijzigen e-mailadres),
-  nieuw administratief contact. Het oude contact wordt vervangen door het nieuwe contact.

Wijziging van het administratieve contact is veelal gratis en er gelden over het algemeen weinig regels voor. Maar het kan wel voorkomen dat u deze niet zomaar kunt wijzigen voor bepaalde extensies. Bij  bijvoorbeeld een .de domein is het bijvoorbeeld vereist dat het administratieve contract een woon/werk adres heeft Duitsland.

Als de houder naam echter wijzigt geldt dit  als een domeinnaam overdracht en hiervoor bestaan speciale regels die per domein extensie verschillen. Mochten wij om de houder van een domeinnaam te kunnen wijzigen meer informatie of documentatie van u nodig hebben dan laten wij u dit weten nadat u de wijziging bij ons heeft aangevraagd.

Om in te loggen op de klantenpagina ga je naar: https://login.easyhosting.nl