Hoe stel ik index.php in als standaard?
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 11:34

Bij het opvragen van een website is de server standaard ingesteld op het opvragen van de index.html pagina.
Indien de website gemaakt is in PHP kan dit worden gewijzigd in index.php.
Hoe je dit kan instellen is verschillend voor Linux en Windows.

Linux:
Wanneer je gebruik maakt van Linux hosting dien je een .htacces bestand aan te maken in de httpdocs folder.
Daar voeg je een regel toe die het regelt dat er eerst wordt gekeken naar index.php.
Onderstaand staan voorbeelden van de regels.

Wanneer het index.php bestand moet worden aangeroepen:
DirectoryIndex index.php

Wanneer het index.php bestand moet worden aangeroepen en als back-up de index.html.
Indien index.php niet gevonden wordt, wordt er gekeken of index.html wel bestaat.
DirectoryIndex index.php index.html

Wanneer het index.html bestand moet worden aangeroepen en als back-up de index.php.
DirectoryIndex index.html index.php

Indien een bestand niet kan worden gevonden en de back-up ook niet dan wordt er een error getoond.

Windows:
Wanneer je gebruik maakt van Windows hosting kan je via Plesk aangeven welk bestand als eerste moet worden benaderd.
Dit doe je door binnen Plesk te gaan naar: Websites & Domains en vervolgens naar Virtual Directories.
Bij “Default documents search order” kan je aangeven welk bestand bovenaan de lijst moet staan.