Hoe doe ik een traceroute?
Posted by Easyhosting on 19 Jan 2013 15:58

Met een traceroute naar een website kan je zien hoe informatie wordt verstuurd van de server naar de gebruiker en waar bijvoorbeeld oponthoud optreedt. Soms kan het zijn dan iemand van Easyhosting hierom vraagt.

Windows:
Open het programma Command Prompt.
Indien je deze niet ziet staan kan je ook zoeken naar “cmd” of gaan naar Start en dan uitvoeren, type vervolgens “cmd” in.

In de Command Prompt type je:
tracert domeinnaam.nl
Waarbij je domeinnaam verandert in de betreffende domeinnaam. Druk vervolgens op enter.

MAC OS X:
Ga naar ‘Utilities” en vervolgens naar “Network Utility”.
Ga naar het tabblad “Traceroute”.
Voer daar de domeinnaam in zonder www.
Klik op “Trace”

De opsomming laat de route zien welke er wordt afgelegd om de website te bereiken.
Wanneer een stap lang duurt dan kan dat een trage internetconnectie betekenen.
Mocht de route niet doorlopen dan zit er na de laatste stap een fout. Dit kan op diverse plekken zijn.
Stuur het resultaat dan door naar Easyhosting. Wij kunnen je dan helpen met eventuele vervolg stappen.